Male working on the laptop.jpg
Male working on the laptop.jpg

Hot Desking i vinden

Lesetid: 5 min
av Cecily Batten - Global Marketing Leader
Ingen av oss er fremmede for fleksibelt eller hybrid arbeid lenger. Faktum er at det er fremtidens kontormiljø. I følge en Bitkom-studie rapporterte mer enn 60 % av de spurte at selskapet deres har fortsatt å støtte dem i å jobbe hjemmefra, i det minste deler av tiden.

For ytterligere 20 % forventes dette å være tilfellet i minst tre år fremover. Ytterligere studier har også støttet disse funnene. Ifølge en annen studie foretrekker de fleste respondentene en fleksibel modell når det kommer til arbeidsmønstre. I fremtiden vil ansatte i privat sektor helst jobbe to dager i uken på kontoret – og dermed flest dager på hjemmekontoret eller andre steder.

Derfor vil det å omfavne Hot Desk-mentaliteten være til din fordel for fremtiden – la oss finne ut hvorfor du vil ha nytte av å prøve det (hvis du ikke allerede har gjort det!)

4 fordeler med Hot Desking

Økt produktivitet

Studier har vist at bedrifter som har Hot Desking får de ansatte til å føle seg mer produktive, effektive og kreative.

46 % av arbeiderne følte at de var mer produktive i et Hot Desk-miljø sammenlignet med å kun jobbe ved sin egen arbeidsstasjon.

Appell til neste generasjon

For neste generasjon som slutter seg til arbeidsstyrken, er Hot Desking en perfekt måte å skape et tiltalende miljø. Du vil se forbedringer ikke bare innen rekruttering, men også når det gjelder beholde talenter.

I vår forrige blogg, forklarte vi hva generasjon Z ser etter hos en arbeidsgiver, og det som skiller seg ut var fleksibelt arbeid. Hot Desking vil tillate ansatte å bestille den pulten eller arbeidsstasjonen de trenger, på et tidspunkt som passer dem.

Kommunikasjon og samarbeid mellom team

Å blande sammen hvor folk jobber gjør at de ansatte kan samhandle med andre team, noe de kanskje ikke har hatt mulighet til tidligere.

Du vil skape et miljø med åpen kommunikasjon og sikre en bredere forståelse av hele selskapet og innvirkningen alle har på hverandre.

Lavere kostnad

Med flere som jobber hjemme, er store kommersielle kontorer dyre.

Global Workplace Analytics fant at skrivebord på kontorer er tomme nesten 60 % av tiden. Hot Desking vil gjøre deg mulig for deg å leie en mindre plass som ansatte kan bruke ved behov og vil til slutt redusere de totale utgiftene til eiendom.

Hva trenger jeg for å få Hot Desking til å fungere?

Det er ingen grunn til å bekymre deg for hva du kan tilby hvis du tilpasser deg Hot Desking-stilen.

Dine ansatte vil fortsatt være inn og ut av kontoret, så hvordan kan du få det til å passe deres behov?

Gjør det til et innbydende miljø. Med Hot Desking kan du tilpasse kontoret til å ha flere sosiale soner og samarbeidsrom. Ja, det kan være et mindre kontor, men du kan inkludere pauseområder, møteplasser og arbeidsstasjoner.

Et pauseområde oppmuntrer til avslapning og sosiale interaksjoner. Medarbeiderne vil gå tilbake til jobben og føle seg oppfrisket, energiske og klare til å yte sitt beste.

Fleksible løsninger finnes i alle former og størrelser, spesielt når det gjelder tilpasningsmuligheter for mat og drikke. Tradisjonell kantine vil være veldig vanskelig i dette miljøet, men det er mange alternativer som passer dine behov.

Et Foodies MicroMarket er en skreddersydd selvbetjent mat- og drikkeløsning som er tilgjengelig for ansatte 24/7. Du vil ha en rekke forfriskninger for hånden, uansett tid eller hvor mange personer som er på kontoret.